Τα στοιχεία για τα καυσόξυλα

Τα καυσόξυλα είναι ένα υλικό ξύλου που συλλέγεται και χρησιμοποιείται ως ενέργεια. Η συλλογή και η συγκέντρωση δασικών εκτάσεων πυρκαγιάς διαφέρουν ανά πολιτισμό και περιοχή. Το ξύλο μπορεί να είναι σκληρό ή μαλακό. Το σκληρό ξύλο δίνει χαμηλότερη συστοιχία και με περαιτέρω θερμότητα που παράγει χαμηλότερο κρεόσωτο που είναι η ρίζα της μέγιστης στοίβας καμινάδας

πυρκαγιές. Τα μαλακά ξύλα είναι κομψά σε φέτες και στοίβαξη ξύλου, καυστήρα ξύλου ή ζεσταίνουν την καμπίνα σε μια στιγμή. Η κομψή εποχή για να κόψετε ξύλα είναι όταν τα δέντρα ξεφλουδίζουν τα φύλλα τους

Τα πρόσφατα κομμένα ξύλα έχουν περίπου 60 νερό ή περισσότερο και δεν καίγονται στο τζάκι. Πρέπει πρώτα να καρυκεύσετε τη δασική έκταση για να απελευθερώσετε την περιεκτικότητα σε νερό έως ότου η υγρασία είναι μόνο 20 ή χαμηλότερη, καθώς επίσης, είναι έτοιμη για καύση. Το καρύκευμα του ξύλου σημαίνει ότι αφήνουμε την περιεκτικότητα σε νερό του ξύλου να εξατμιστεί. Η ξήρανση του ξύλου μπορεί να το κάνει να καίγεται άπταιστα, με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα. Η καύση χρησιμοποιημένου ξύλου ή ατελώς καρυκευμένου ξύλου είναι επικίνδυνη. Μπορεί να προκαλέσει φωτιά λόγω κρεόσωτου που μπορεί να σχηματιστεί στη στοίβα της καμινάδας

. Χρειάζεται χρόνος για να στεγνώσει τελείως το ξυλα για τζακι, αλλά μπορεί να γίνει με εύκολο τρόπο χρησιμοποιώντας μερικά κόλπα και τρόπους για να επιταχύνετε τη διαδικασία.

  • Στην κοπή ξύλου, κάντε την περιφέρεια 6-8 υψόμετρο και 18″ όσο το δυνατόν πιο σημαντική. Τοποθετήστε τη δασική έκταση σε εξωτερικό χώρο.

 

  • Στοιβάζετε σωστά τα ξύλα. Βάλτε μια βάση από κάτω για να το κρατήσετε μακριά από το έδαφος και να αποφύγετε το βρεγμένο χώμα. Μια παλέτα είναι μια καλή βάση επειδή είναι πολύ ψηλότερα στο έδαφος.

 

  • Φτιάξτε ή βάλτε πλαϊνή στήριξη για να διατηρήσετε την τάξη του ξύλου.

 

  • Τοποθετήστε χώρο από το ξύλινο ανάχωμα στον τοίχο για να διατηρήσετε τη δίοδο του αέρα. Μια παλέτα ως βάση του ανάχωμα σας θα δώσει επίσης εισροή αέρα στο ανάχωμα σας. Ο αέρας μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία στεγνώματος.

 

  • Μην καλύπτετε το ανάχωμα. Μην καλύπτετε επίσης τα άκρα για να επιτρέψετε την περιστροφή του αέρα και την απελευθέρωση υγρασίας. Ωστόσο, το κάλυμμά του θα κρατήσει το υγρό και θα αποτρέψει την εισροή αέρα, εάν το ξύλο είναι ακόμα πράσινο. Η κάλυψη του ανάχωμα πολύ νωρίς μπορεί να αυξήσει τον χρόνο στεγνώματος. Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι έχει στεγνώσει τελείως, εάν χρειάζεται πραγματικά να καλύψετε το σωρό.

Τοποθετήστε το σωρό σας σε μια θέση με τον μέγιστο ήλιο όλη την ημέρα. Υπάρχουν δύο πεποιθήσεις σχετικά με την κάλυψη του σωρού ενώ καρυκεύματα ξύλου. Άλλοι πιστεύουν ότι πρέπει να καλύψετε το ανάχωμα για να το καλύψετε από τη βροχή. Άλλοι πίστεψαν τις παρακάτω δηλώσεις. Δεν συμβουλεύουν να καλύψετε το ανάχωμα ανεξάρτητα από το τι. Το μέγιστο ξύλο έχει στεγνώσει τελείως μέχρι τον οκτώ μήνα, αλλά όσο περισσότερο είναι καλύτερο.

Ακολουθούν ορισμένοι όροι ξύλου για να κατανοήσετε με ευχέρεια τα δεδομένα σχετικά με το ξύλο

βότανο- ένα πρόσφατα κομμένο και λυμένο ξύλο, δεν έχει αποξηρανθεί ή καρυκευτεί στον κλίβανο. Αυτή η κατάσταση ξύλου δεν είναι ακόμη έτοιμη για καύση. Αν καεί. Αυτό θα επηρεάσει σε βραχνή φωτιά ή σφύριγμα.

Καρυκευμένο – ξύλο που έχει κοπεί και λυθεί και έχει μείνει έξω στα βασικά στοιχεία για τουλάχιστον εννέα μήνες ή περισσότερο. Θα πρέπει να έχει ποσοστό υγρασίας 20 τοις εκατό και το ξύλο πρέπει να είναι αρκετά ελαφρύ.

Kiln Dried- Ξύλο που έχει κοπεί και διαλυθεί και αναφλεγεί σε κλίβανο για να μειωθεί η περιεκτικότητα σε υγρασία. Ένα αποξηραμένο ξύλο σε φούρνο είναι ένα ξύλο διακόσμησης επειδή είναι 100 τοις εκατό χωρίς σφάλματα και το ξύλο πέρασε σε θερμότητα 200 βαθμών για αρκετές ημέρες. Είναι επίσης πιο καθαρό από ένα ωριμασμένο ξύλο.